De golflengte van Onda Italiana is vrij.
Het is de frequentie van de Italiaanse radio in Amsterdam. Het is ook het begin van een cultureel avontuur dat theater, onderwijs, films en nog meer bevat.
Omdat cultuur de wereld kan veranderen, meer dan politiek en zelfs meer dan economie. Geloven jullie dat?

La lunghezza d'onda di Onda Italiana è libera.
È la frequenza della radio italiana di Amsterdam. Ed è anche l'inizio di un'avventura culturale che comprende teatro, didattica, cinema e altro.
Perché la cultura può cambiare il mondo, anche più della politica o persino dell'economia. Non credete?zondag 6 februari 2011

Waarom is links niet meer links?

Op een partij stemmen in Italië is moeilijk. Je wil niet voor Berlusconi en zijn vrienden stemmen. De oppositie? Vergeet het. Links bestaat niet, is slap en doelloos. Het enige programmapunt van links Italië is dat ze “tegen” Berlusconi zijn. Voor de rest zijn ze gewoon conservatief, corrupt, neoliberaal, vrienden van het Vaticaan en geneigd tot nepotisme.

Op een partij stemmen in Nederland is ook moeilijk geworden, bijna onmogelijk. Binnenkort voor de provinciale verkiezingen bijvoorbeeld. Als je geen populist of neoliberaal bent, zoek je dan een links alternatief. Maar vind je dat in Nederland?

De PvdA? Vergeet het. Die zijn neoliberaler dan Rutte. Het woord sociaal-democratie gebruiken ze nog steeds in hun campagnes, maar het is een leeg begrip geworden, in de praktijk regeert bij de PvdA dezelfde management mentaliteit die je terugvindt in het op winst-gerichte bedrijfsleven. Een voorbeeld: Burgemeester Van Der Laan van Amsterdam is een strenge meneer die kiest de kraakbeweging meedogenloos te vernietigen ten voordeel van de speculaties van de projectontwikkelaars met hun VVD vrienden.


Groen links? Alsjeblieft! Het stelt niets voor. Een stelletje lieve meisjes en jongetjes zonder visie e zonder ruggengraat. Groen? Wat groen? Milieu wordt af en toe genoemd voor het sier en alternatieve energie is niet interessant want het bedrijfsleven wil het niet. Windmolens vindt Groen Links horizonvervuiling. Zonne-energie wordt niet eens overwogen, Nederland gaat toch richting meer kern-energie en daar heeft Groen Links geen bezwaar tegen. Maar het ergste is de missie naar Kunduz in Afghanistan. Een militaire missie, voornamelijk. Een missie dat miljoenen kost (we moeten wel op cultuur bezuinigen) en waar het leger opnieuw ingezet wordt. En Groen Links stemt voor. En zou dit een linkse partij moeten zijn? Kom op, even serieus!

Dus opnieuw komt diezelfde vraag naar voren. Diezelfde vraag die ook centraal stond toen ik Jos de Putter interviewde voor Radio Onda Italiana: Waroom is links niet meer links?

En de SP? Het wordt vervolgd...

Geen opmerkingen: