De golflengte van Onda Italiana is vrij.
Het is de frequentie van de Italiaanse radio in Amsterdam. Het is ook het begin van een cultureel avontuur dat theater, onderwijs, films en nog meer bevat.
Omdat cultuur de wereld kan veranderen, meer dan politiek en zelfs meer dan economie. Geloven jullie dat?

La lunghezza d'onda di Onda Italiana è libera.
È la frequenza della radio italiana di Amsterdam. Ed è anche l'inizio di un'avventura culturale che comprende teatro, didattica, cinema e altro.
Perché la cultura può cambiare il mondo, anche più della politica o persino dell'economia. Non credete?dinsdag 28 september 2010

Interview met Jos de Putter van de VPRO/Tegenlicht


Jos de Putter, documentairemaker, eindredacteur van Aanval op Europa, de nieuwe serie van VPRO/Tegenlicht. Iemand die duidelijk iets te vertellen heeft. Ik heb hem al aangekondigd op mijn post van vrijdag 17 september 2010: “De toekomst van Europa volgens Bepper Grillo” Een bijzonder interview met iemand die voor de VPRO werkt. De enige televisie-omroep waarnaar ik kan kijken. De omroep achter de IDFA, het grote documentaire filmfestival die ik al jaren met verbazing en belangstelling volg.

Statements uit het interview:

“Europa is een verschrikkelijk onderwerp, een kijkcijfer-killer. Een uitzending over Europa heeft automatisch 30% minder kijkers”
“We (de VPRO) houden ons bezig met de economische crisis, het speculeren van de financiële wereld, met het populisme, het verdwijnen van het solidariteitsprincipe en het falen van de sociaal-democratieën

“We hebben Beppe Grillo gekozen voor een van onze uitzendingen omdat hij qua gevoelstemperatuur heel dichtij Tegenlicht is. Hij is droogkomisch, dwars en denkt andersom, net als wij”

“In het populisme zien we een nieuw soort leider die de media in zijn zak heeft en die daardoor door de media wordt gecreëerd”

Het biefstuk-socialisme gepaard met twee weken vakantie in Spanje. Is dit een van de redenen voor het falen van links?”
“De term individualisme is niet correct. Consumptie-egoïsme past beter bij deze maatschappij”
“Over Italië: Wat gebeurt er als je een hele generatie opvoedt met troep? Dit gebeurt daar”

En nog de vragen:
“Waarom is links niet meer links?”

“Waar blijft de woede?”


Tijdens de uitzending van Radio Onda Italiana in het Nederlands kunnen jullie al deze onderwerpen horen en nog veel meer. Luister dus naar het interview met Jos de Putter dinsdag 28 oktober van 21.00 tot 22.00. Via streaming (hier) of kijk naar www.salto.nl

Oh ja, komen jullie zaterdag 2 oktober om 13.00 uur naar de Dam in Amsterdam? Italianen en Nederlanders laten dan hun woede zien. Kijk hier...

2 opmerkingen:

MarinaV zei

Bellissima intervista, molto interessante, bravi!

RobertoB zei

Tu ascolti... grazie