De golflengte van Onda Italiana is vrij.
Het is de frequentie van de Italiaanse radio in Amsterdam. Het is ook het begin van een cultureel avontuur dat theater, onderwijs, films en nog meer bevat.
Omdat cultuur de wereld kan veranderen, meer dan politiek en zelfs meer dan economie. Geloven jullie dat?

La lunghezza d'onda di Onda Italiana è libera.
È la frequenza della radio italiana di Amsterdam. Ed è anche l'inizio di un'avventura culturale che comprende teatro, didattica, cinema e altro.
Perché la cultura può cambiare il mondo, anche più della politica o persino dell'economia. Non credete?woensdag 12 september 2012

Verkiezingen?

Verkiezingen? Niets, helemaal niets is veranderd. Alles blijft hetzelfde: dus crisis die dieper en groter is dan een economische crisis. Jaren van liberalisme,  van het redden van banken en financiële instellingen ten kosten van cultuur, onderwijs, gezondheidszorg: we hebben niets geleerd. De toekomst is alweer geschreven in het verleden: we zullen met het geld van de publieke sector de privé sector blijven ondersteunen. En we zullen niet in mensen investeren maar in op de beurs genoteerde bedrijven in de veronderstelling dat wij als maatschappij ook een graantje van hun rijkdom zullen pikken.
 

En elke keer dat er problemen zullen zijn, dat de onze crisis dieper zal worden zullen we beweren dat het niet aan ons ligt. Het kan niet aan ons liggen, wij de Nederlanders. Wij weten het beter. We zullen de schuld altijd aan iets of iemand buiten ons geven: Zuid-Europa? De vergrijzing? De kosten die ‘uit de pan’ rijzen? Who’s next?

Geen opmerkingen: