De golflengte van Onda Italiana is vrij.
Het is de frequentie van de Italiaanse radio in Amsterdam. Het is ook het begin van een cultureel avontuur dat theater, onderwijs, films en nog meer bevat.
Omdat cultuur de wereld kan veranderen, meer dan politiek en zelfs meer dan economie. Geloven jullie dat?

La lunghezza d'onda di Onda Italiana è libera.
È la frequenza della radio italiana di Amsterdam. Ed è anche l'inizio di un'avventura culturale che comprende teatro, didattica, cinema e altro.
Perché la cultura può cambiare il mondo, anche più della politica o persino dell'economia. Non credete?donderdag 6 september 2012

Het Rode Lampje

Daar staan ze: de Nederlandse politici.
Een van de talloze lijsttrekkersdebatten waar het Nederlandse commerciële medialand rijk (of arm) aan is. Allemaal op een rij achter een knop, waar ze voor het groene of het rode lampje mogen kiezen. Hiermee mogen ze hun mening geven over Europa-Crisis-Griekenland. Hiermee beantwoorden ze de vraag: ‘Bent u bereid om tot het uiterste te gaan om de Eurozone te redden?’ Nota Bene: dat antwoord geven ze door middel van een lampje (sorry voor de herhaling).

Iedereen blij: de politici die in de spotlights mogen optreden, de sensatiegerichte kijkers en vooral de 'journalisten' (verdiende of onverdiende diploma’s ?) die 'invulling' aan hun werk mogen geven.

Niemand die die ene broodnodige vraag stelt: 'Hoe kunnen zulke ingewikkelde en inhoudelijke onderwerpen als deze, besproken en gedebatteerd worden tijdens het mediacircus van een lijsttrekkersdebat? Hoe kan de Eurocrisis met een druk op de knop opgelost worden? Hoe kan een rood lichtje aangeven hoe onze toekomstige premier met zijn ministers het Europavraagstuk zal behandelen?
En dan: kennen we nog het verschil tussen democratie en demagogie?


Geen opmerkingen: