De golflengte van Onda Italiana is vrij.
Het is de frequentie van de Italiaanse radio in Amsterdam. Het is ook het begin van een cultureel avontuur dat theater, onderwijs, films en nog meer bevat.
Omdat cultuur de wereld kan veranderen, meer dan politiek en zelfs meer dan economie. Geloven jullie dat?

La lunghezza d'onda di Onda Italiana è libera.
È la frequenza della radio italiana di Amsterdam. Ed è anche l'inizio di un'avventura culturale che comprende teatro, didattica, cinema e altro.
Perché la cultura può cambiare il mondo, anche più della politica o persino dell'economia. Non credete?zaterdag 9 april 2011

Zichzelf in brand steken

Morgen middag van 15.00 tot 15.30 uur is er een wake op de Dam voor de man die zichzelf woensdag in brand heeft gestoken.
Als eerst zeg ik “een man”. Dit doe ik bewust want dit is juist waar het hier om gaat. Een man dus een mens. En dan was hij ook een Iraniër en een asielzoeker.
Zijn herhaalde asielaanvraag was onlangs afgewezen. De asielprocedure heeft tien jaar geduurd. Tien jaar in Nederland. Tien jaar van hoop en wanhoop. De wanhoopsdaad van deze mens legt het onmenselijke asielbeleid van Nederland bloot. Een mens tien jaar aan het lijntje houden is onmenselijk.
(volg deze link voor meer informatie)

Op een forum over de man die zichzelf in brand heeft gestoken, las ik:

“Het probleem is dat de asielzoekers de economisch best presterende landen van de wereld opzoeken met een rijk sociaal financieel klimaat (o.a Nederland, het sociaalste land van de wereld, durf ik te beweren)”
Nederland het sociaalste land van de wereld? Als “autochtoon” zou je er trots op moeten zijn... (trouwens het is niet waar)
Voor de arrogante Hollanders die denken zo economisch sterk te zijn: Iran is rijker dan Nederland. Denk goed na.

Nederland = “How little time it takes to descend into barbarism"

Geen opmerkingen: